Site Overlay

Hoe het begon

Welkom op mijn allereerste blog! 

Om te beginnen ga ik jullie meenemen in mijn verhaal als fotografe. Mijn verhaal begon net iets anders dan bij veel mensen. Ik was vroeger helemaal niet in de weer met een camera. Nee, ik wist totaal niet wat ik wilde worden als klein kind. Dat is ook best lastig om dan al te weten. Op het ene moment wilde ik ‘wonden verzorgen’ en het andere moment wilde ik weer lerares worden. Geen touw aan vast te knopen dus haha!

Nadat ik mijn VMBO-T diploma had behaald was het tijd om echt te gaan studeren. Ik was toen 16 en wist eigenlijk niet zo goed wat ik moest doen. Ik had veel interesses maar ik zag mezelf nooit op een ideale werkplek. Ik besloot de bakkersopleiding te volgen want ik vond het thuis wel eens leuk om te bakken. Aangezien ik totaal niet wist of dit mijn beroep ging worden, ben ik het maar gewoon gaan proberen. Van proberen kun je leren.

In de loop van het 1e jaar wist ik eigenlijk al dat dit niet was wat ik wilde. Tussen de opleiding door ging ik voor de lol foto’s maken van vrienden. Dit trok me wel heel erg aan en ik haalde daar energie uit. Op een van de laatste schooldagen besloot ik per direct te stoppen bij de bakkersopleiding, en heb ik me in de zomervakantie nog ingeschreven om een fotografie opleiding te volgen.

Spannend was dat opeens zeg. Een nieuwe opleiding, een nieuwe klas, nieuwe mensen en vooral: een ander beroep wat ik ging leren. Ik wist er immers niet veel vanaf. Door de jaren heen heb ik ontzettend veel geleerd en kwam ik er elke keer weer achter dat dit echt is wat ik wilde doen. Wat begon als een leuke hobby bloeide uit tot liefde voor het vak.

Na veel vallen en opstaan, studeren en oefenen, heb ik in 2020 mijn fotografie diploma behaald! Ik ben daar ontzettend trots op en ik ben blij dat ik de keuze heb gemaakt toentertijd om een switch te maken. 

Ik vind het ontzettend belangrijk dat iedereen kan doen wat die wil. Wanneer je een droom hebt, ga ervoor! Wanneer je ergens hard voor werkt, geloof ik er heilig in dat het je dan ook gaat lukken. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *